ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας: Άνοδος και υποβιβασμός!

0

ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας: Άνοδος και υποβιβασμός!

Δεκάεξι είναι οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας, ενώ 28 είναι μέχρι στιγμής εκείνα τα σωματεία που μπορούν να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας. Πέρα από τα ονόματα των ομάδων που θα βρεθούν στα δύο πρωταθλήματα, μέσω της προκήρυξης γνωστοποιήθηκαν ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν από την Β’ Κατηγορία και όλα τα σενάρια υποβιβασμού από την Α’ στην Β’ Κατηγορία.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν θα εξαρτηθεί από την τύχη των ομάδων της ΕΠΣ Π-Λ που θα πάρουν μέρος στην Γ’ Εθνική, αλλά και από το τι θα κάνει ο πρωταθλητής της Α’ Κατηγορίας στα μπαράζ για την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία. Τα σενάρια υποβιβασμού από την “μεγάλη” κατηγορία της ΕΠΣ Π-Λ στην “μικρή” είναι τα ακόλουθα:

– Στην περίπτωση που υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Ένωσης από την Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν ανέλθει ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
– Στην περίπτωση που υποβιβαστούν τα δύο (2) σωματεία της Ένωσης από την Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν ανέλθει ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις πέντε (5) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
– Στην περίπτωση που υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο της Ένωσης από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και ανέλθει ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τρεις (3) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
– Στην περίπτωση που υποβιβαστούν τα δύο (2) Σωματεία της Ένωσης από το Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας και ανέλθει ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
– Στην Περίπτωση που δεν υποβιβαστούν τα δύο (2) Σωματεία της Ένωσης από την Γ’ Εθνική Κατηγορία και δεν ανέλθει ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις τρεις (3) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα
– Στην περίπτωση που δεν υποβιβαστούν τα δύο (2) Σωματεία της Ένωσης από την Γ’ Εθνική Κατηγορία και ανέλθει ο Πρωταθλητής της ΕΠΣ, τότε υποβιβάζονται από την Α’ στη Β’ Κατηγορία τα σωματεία που θα καταλάβουν τις δύο (2) τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Σε όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις από την Β’ Κατηγορία ανέρχονται στην Α’ τρεις (3) ομάδες. Η πρώτη ομάδα του κάθε ομίλου ανέρχεται απευθείας, ενώ η τρίτη ομάδα θα προκύψει έπειτα από τους αγώνες των play-off μεταξύ των δευτεραθλητριών και τριαθλητριών των δύο ομίλων.
Πηγή:lefkadaweb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)