Πάργα το μαργαριτάρι του Ιονίου

0

Πάργα το μαργαριτάρι του Ιονίου



Είναι η κωμόπολη, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Πρέβεζας και αποτελεί έναν εκλεκτό προορισμό ή αν προτιμάτε, έναν ψαγμένο προορισμό.



Σε ένα καταπράσινο και γραφικό τοπίο, η Πάργα σας υποδέχεται με καθημερινή σύνδεση τους καλοκαιρινούς μήνες από Παξούς, Αντιπαξούς, Αμμουδιά, Κέρκυρα και Λευκάδα.

Παλαιότερα η Πάργα ήταν γνωστή από τα εκλεκτά κίτρα που παράγονταν στη γύρω περιοχή, τα λεγόμενα "εβραϊκά κίτρα", που εξάγονταν στην Ευρώπη και Αμερική.

Στιγμές που αξίζει να μην χάσεις με τίποτα

Κάθε χρόνο τον Δεκαπενταύγουστο πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Πάργας, τα επονομαζόμενα Παργινά ή Κανάρεια. Οι εορτασμοί έχουν θρησκευτικό και ιστορικό χαρακτήρα.

Το βράδυ του εορτασμού της Παναγίας ο κόσμος μεταφέρεται με βάρκες στο νησάκι της Παναγιάς που βρίσκεται μπροστά από την πόλη της Πάργας. Το επόμενο βράδυ ανήμερα της Παναγιάς πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται στον χώρο του λιμανιού για να παρακολουθήσει τη "βαρκαρόλα" η οποία αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών και των Ιερών Κειμηλίων τους στην Πάργα.

Χάρμα οφθαλμών είναι το λιμάνι της Πάργας με τα αραγμένα γιοτ, καθώς επίσης και το φυσικό πλαίσιο γαλήνης που προσφέρει η φύση αποκλειστικά για εμάς!




http://patatoukos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_92.html

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)