ΠΛΕΪ ΟΦ
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ – ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ =0-1
Το προβάδισμα το είχε ο Παλλευκάδιος (λόγω έδρας κυρίως), ωστόσο δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που έδιναν περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στον ΠΣ Πρέβεζα. Πηγή του σκεπτικού τους η κακή ψυχολογία του Παλλευκάδιου εξαιτίας της ήττας από τον Τηλυκράτη, αλλά κυρίως η κούραση των παικτών του Γ. Κατηφόρη από την φετινή υπερπροσπάθεια, κούραση που κατά την διάρκεια των τελευταίων ματς ήταν εμφανής. Απέναντι σε μια ομάδα όπως ο ΠΣ Πρέβεζα, που έχει χάσει τον αγωνιστικό του ρυθμό εξαιτίας της έλλειψης προπονήσεων, ο Παλλευκάδιος εμφανίστηκε με περισσότερες “ανάσες”, γεγονός που του έδωσε το δικαίωμα να γίνει -κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο- απειλητικός για την εστία του Κότση. Αυτό το στοιχείο πάντως δεν αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει στην ομάδα της Λευκάδας την πρόκριση για την συνέχεια των πλέι οφ. Κι αυτό γιατί στο κρίσιμο σημείο, μίλησε το ένστικτο του γκολτζή. Του Άρη Παληογιάννη που μετέτρεψε σε ασίστ την 40μετρη μπαλιά του Δημουλιά και με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδειξε γιατί θεωρείται ο άνθρωπος-γκολ της ευρύτερης περιοχής.
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Ο Παλλευκάδιος παρατάχτηκε χωρίς τον Μπαλάφα και με τους Ορφανό και Χ.Ζ. Κοκόλη να κινούνται στον χώρο της επίθεσης και να αλλάζουν θέσεις, ξεκινώντας αρκετές προσπάθειές τους από τον χώρο του κέντρου. Ο ΠΣ Πρέβεζα έπαιξε με διάταξη 4-2-3-1, είχε κινητήριο μοχλό τον Δημουλιά και δίπλα του τους Μπάτσο και Τουλκερίδη για την “βρώμικη” δουλειά. Με εξαίρεση την φάση του 9ου λεπτού που ακυρώθηκε γκολ του Τουλκερίδη, έως το 20′ δεν σημειώθηκε άλλη αξιόλογη φάση, βέβαια ο ΠΣ ήταν αυτός που είχε περισσότερη κατοχή. Μετά το 20ό λεπτό οι γηπεδούχοι άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα και ανεβάζοντας την πίεσή τους στα 3/4 του αγωνιστικού χώρου, περιόρισαν την κατοχή μπάλας από πλευράς ΠΣ, ισορρόπησαν το ματς και έψαξαν το λάθος στην άμυνα των αντιπάλων τους. Το γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν εκβίασαν καταστάσεις, οδήγησε σε ένα 45λεπτο χωρίς φάση, σε ένα 45λεπτο που με εξαίρεση την φάση του 9ου λεπτού ξεχάστηκε γρήγορα.
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Οι δύο ομάδες δεν άλλαξαν διάταξη, αυτό όμως δεν επηρέασε διόλου τον Παλλευκάδιο, ο οποίος σταδιακά ανέβαζε την απόδοσή του. Η άνοδος της απόδοσης του Χ.Ζ. Κοκόλη που είχε συμπαραστάτες τον Ορφανό και τον Χ.Σ. Κοκόλη, επέτρεψαν στον γηπεδούχο να δημιουργήσει τρεις φάσεις μεταξύ 55′ και 65′. Την στιγμή που η κούραση των φιλοξενούμενων είχε αρχίσει να μεγαλώνει επικίνδυνα, άρα και τα προβλήματα, η έξοδος του Ορφανού (του ενός εκ των δύο παικτών του Παλλευκάδιου που μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις αλλά και ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα), έριξε κάπως την επιθετικότητα των γηπεδούχων. Η είσοδος του Πετούση, ενός παίκτη που έχει τον τρόπο να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα, ήρθε σε σημείο που η αναμέτρηση πήρε τροπή αντίθετη από εκείνη που προδίκαζε η εικόνα του δεύτερου 45λεπτου. Ο Παληογιάννης με γκολ στο 82′ πέτυχε το 0-1, στα λίγα λεπτά όμως που απέμεναν οι γηπεδούχοι δεν άλλαξαν το σκορ αν και άγγιξαν το γκολ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ο Παλλευκάδιος “πλήρωσε” σε ένα ακόμη ντέρμπι την έλλειψη του εύκολου γκολ, ενώ ο ΠΣ πήρε το ματς εξαιτίας της κλάσης κάποιων παικτών του που βρίσκουν το γκολ από το… πουθενά.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Στην φάση του 9ου λεπτού κανείς δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το αν υπήρξε ή όχι παράβαση (φάουλ) στον τερματοφύλακα του Παλλευκάδιου. Η κίνηση όμως του βοηθού Κωνσταντίνου να σηκώσει την σημαία του υποδεικνύοντας παράβαση, να την κατεβάσει και να φύγει προς την σέντρα (όπως και ο διαιτητής) και να την ξανασηκώσει κάποια δευτερόλεπτα αργότερα (μετά την διαμαρτυρία του Χ.Ζ. Κοκόλη) προκάλεσε… αναστάτωση. Από την άλλη η απόφαση του Σπυράκου να μην αποβάλλει τον σκόρερ στο 88′ (είχε κίτρινη από την φάση του γκολ και στο 88′ κλότσησε την μπάλα μετά από σφύριγμα του διαιτητή) είναι από τις περιπτώσεις προς αποφυγή που θα πρέπει να διδάσκονται οι νέοι διαιτητές στα σεμινάριά τους, μιας και αυτές είναι που δημιουργούν άσχημες εντυπώσεις και προκαλούν συνειρμούς.
ps panyg
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
9′ Ο Τουλκερίδης με σουτ μέσα από την μικρή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Παλλευκάδιου, ο βοηθός όμως υποδεικνύει επιθετικό φάουλ στον Τρανουλίδη.
39′ Απευθείας φάουλ του Δημουλιά, η μπάλα φεύγει άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
55′ Από φάουλ του Ορφανού και κεφαλιά του Καταγή, ο Κότσης αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.
61′ Διπλή απόκρουση του Κότση σε σουτ των Χ.Ζ. Κοκόλη και Χ.Σ. Κοκόλη.
65′ Σουτ του Χ.Ζ. Κοκόλη από το ύψος της περιοχής, ο Κότσης με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.
81′ Κεφαλιά του Κωστακιώτη άουτ.
82′ Μακρινή μπαλιά του Δημουλιά, ο Παληογιάννης που κινήθηκε ανάμεσα από τους αμυντικούς με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέτυχε το 0-1.
87′ Κεφαλιά του Πετούση, η μπάλα χτυπάει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και καταλήγει άουτ.
Διαιτητικό τρίο: Σπυράκος, Κωνσταντίνου, Τσόγκας
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Τρανουλίδης, Τσελάι, Μπαλή, Καταγής, Βλάχος, Φλούδας, Χ.Ζ. Κοκόλης, Κωστακιώτης, Χ.Σ. Κοκόλης (80′ Πετούσης), Ορφανός (70′ Μπαλάφας), Στεριώτης (66′ Καλογέρης).
ΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑ (Β. Γκαρτζονίκας): Κότσης, Ν. Νίκου, Χ. Δήμας, Θ. Δήμας, Γιοβάνης, Μπάτσος, Τουλκερίδης (76′ Πάσχος), Δημουλιάς, Χαϊδάκης, Παληογιάννης (89′ Ι. Νίκου), Κούτσικος.
*** Ο ΠΣ Πρέβεζα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή της αναμέτρησης Τηλυκράτης – Πάργα την Τετάρτη 15 Απριλίου (ώρα 17.00′).
 http://www.lefkadaweb.gr/