Μαραντόνα: "Το βραβείο του Μέσι ήταν ένα προϊόν μάρκετινγκ"

0
Κατά του Αλεχάντρο Σαμπέγια τάχθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει άδικο το γεγονός πως ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του φετινού Μουντιάλ.

"Είμαι λυπημένος, η καρδιά μου έχει γίνει κομμάτια από αυτή την ήττα και λυπάμαι πολύ για τη χώρα μου. Αλλά φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Η Γερμανία εκμεταλλεύτηκε μία απροσεξία μας στην άμυνα αλλά καμία στιγμή δεν ήταν ανώτερη από εμάς. Μας σεβάστηκαν και αυτό το σεβασμό τον κέρδισαν τα παιδιά μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα έδωσε και τη ζωή της. Θέλω να υπογραμμίσω την παρουσία των Γκαράι, Σαμπαλέτα και Ρόχο που ήταν πραγματικοί πολεμιστές", δήλωσε αρχικά ο Μαραντόνα για το γεγονός πως η Αργεντινή έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό.
Στη συνέχεια ο 53χρονος άσκησε κριτική στον Αλεχάντρο Σαμπέγια για τις επιλογές του στον τελικό: "Θέλω να ρωτήσω για ποιο λόγο αντικαταστάθηκε ο Λαβέτσι που έπαιζε πολύ καλά, για να μπει ο Αγκουέρο που ήταν εμφανές πως βρισκόταν εκτός φόρμας.Επίσης αν βγάζεις τον Πέρες για να βάλεις στη θέση του τον Γκάγκο δείχνεις ότι έχει ξεκάθαρη πρόθεση να πας για την ισοπαλία. Ενώ αν βγάζεις τον Κλόζε και περνάς στο ματς τον Γκέτσε είναι προφανές ότι σκοπεύεις στη νίκη".
Για τον Λιονέλ Μέσι και το κατά πόσο άξιζε το βραβείο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της διοργάνωσης επεσήμανε: "Αγαπώ τον Λίο και θα του χάριζα και τον ουρανό αλλά είναι άδικο να τον βραβεύουμε για κάτι που δεν άξιζε. Είναι ένα βραβείο προϊόν μάρκετινγκ και μου φαίνεται πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Έπρεπε να πάρει το βραβείο ο Χάμες Ροντρίγκες".
Τέλος για την Βραζιλία είπε: "Εμείς κατεβήκαμε στον τελικό έχοντας παίξει πέναλτι και αυτοί προέρχονταν από καρναβάλι. Και μιλάω για καρναβάλι επειδή είχαν το κουράγιο να υποστηρίξουν την ομάδα που τους έβαλε επτά γκολ.
Εμείς χάσαμε τον τελικό δεχόμενοι ένα γκολ ενώ αυτοί αντίθετα δεν θα μπορέσουν να σβήσουν ποτέ τα επτά γκολ που δέχτηκαν".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)