Η Γερμανία παγκόσμια πρωταθλήτρια 1-0 την Αργεντινή

0
Όλα τελικά στην Βραζιλία και σ’ αυτό το Μουντιάλ, έγιναν όπως τα είχε… διατυπώσει πριν από πολλά χρόνια ο διεθνής Άγγλος επιθετικός Γκάρι Λίνεκερ. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν δυο ομάδες και στο τέλος κερδίζει πάντα η Γερμανία». Η Γερμανία που δεν πήγε ως φαβορί σ’ αυτό το παγκόσμιο κύπελλο, αλλά τελικά το κατέκτησε. Έστω και αν χρειάστηκε τα 113 λεπτά αγώνα, για να λυγίσει την αντίσταση της Αργεντινής και να την κερδίσει με 1-0.

Οι Γερμανοί έβγαλαν και στον τελικό του Μουντιάλ, το στοιχείο της καλοκουρδισμένης μηχανής που τους οδηγούσε από την αρχή της διοργάνωσης. Δεν ήταν καλύτεροι από τους Αργεντινούς. Και με εξαίρεση το δοκάρι του Χέβεντες στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν είχαν καν καλές ευκαιρίες. Αλλά στην παράταση, ένα πανέμορφο γκολ του Γκέτσε μετά από σέντρα του Σούρλε, ήταν αρκετό για να δώσει στην Γερμανία τον τέταρτο παγκόσμιο κύπελλο. Και μάλιστα την έκανε και την πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα που κατακτά μουντιάλ στην αμερικανική ήπειρο.

Όσο για την Αργεντινή, η αλήθεια είναι πως το πάλεψε. Είχε και τις ευκαιρίες της, που ήταν καλύτερες απ’ αυτές των Γερμανών. Πρώτα ο Ιγκουαϊν και μετά ο Παλάσιο αστόχησαν προ του Νόϊερ. Κυρίως όμως, είχαν έναν Μέσι εντελώς εκτός αγώνα. Ο άνθρωπος από τον οποίο η Αργεντινή τα περίμενε όλα, στο μεγαλύτερο διάστημα του τελικού σχεδόν περπατούσε. Είχε λυγίσει από κούραση και από άγχος.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κράμερ (31' Σούρλε), Σβάινσταϊγκερ, Κρός, Μίλερ, Oζίλ (120' Μέρτεζακερ), Κλόζε (88' Γκέτσε).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίλια, Πέρες (86' Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46' Αγκουέρο), Ιγκουαΐν (78' Παλάσιο).

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)