Ο Παναθηναϊκός στον τελικό, λύγισε στην παράταση τον ΟΦΗ 3-0

0
Έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους επιθετικούς του, Μπεργκ (2 γκολ), Πέτριτς (ασίστ) και Καρέλη (κερδισμένο πέναλτι), ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στον τελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας. Οι "πράσινοι" νίκησαν τον ΟΦΗ με 3-0, αν και χρειάστηκαν την παράταση για να φτάσουν στην ανατροπή.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου είχαν τον έλεγχο σε όλο το 90λεπτό, διάστημα στο οποίο κατάφεραν να σημειώσουν μόνο ένα τέρμα. Ωστόσο, με το σύνολο του Ρικάρντο σα Πίντο να μην είναι απειλητικό προς την αντίπαλη εστία, η χειρότερη περίπτωση για τους γηπεδούχους φαινόταν η παράταση.

Όπερ και εγένετο! Στα υπόλοιπα 30 λεπτά το "τριφύλλι" σημείωσε ακόμη δύο τέρματα, εκμεταλλευόμενο το γεγονός ότι είναι μια μια από τις πιο γυμνασμένες ομάδες στην Ελλάδα και την εμφανή κούραση που έβγαλαν οι Κρητικοί. Με τους φιλοξενούμενους να σκέφτονται επιθετικά, μόνο μετά το 2-0...

Το 3-0 της Λεωφόρου δίνει στον Παναθηναϊκό το δικαίωμα να διεκδικήσει στον τελικό της 26ης Απριλίου στο ΟΑΚΑ την 18η κούπα της ιστορίας του. Η οποία θα είναι η επόμενη, μετά από αυτήν της περιόδου 2009-10, όταν είχε πανηγυρίσει το νταμπλ.

Το ματς...

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο (63% - 37%), την καλή στιγμή του Μπεργκ στο 4' και τη μεγάλη ευκαιρία του Αμπέιντ στο 14', πριν πετύχει το στόχο του. Με το γκολ του Αλγερινού στο 20'. Στη συνέχεια διατήρησε τον έλεγχο, αλλά προσέχοντας να μην αφήσει χώρους και "άγγιξε" το 2-0 με την ευκαιρία του Πέτριτς στο 32' (έδιωξε ο Φερνάντες).

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ μετά το γκολ που δέχθηκε, έδειξε πιο επιθετικές διαθέσεις, ωστόσο συνολικά παρέμενε κυρίως σε αμυντικό ρόλο. Μέχρι τότε, είχε απειλήσει με τον Περογαμβράκη στο 11' και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με την άστοχη κεφαλιά του Παπάζογλου στο 30'.

Τελικά, το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ δεν έλειψε και η ένταση λίγο μετά το γκολ, με τον Μπεργκ να τραβάει από τον λαιμό τον Ντουντού και να τον ρίχνει στο έδαφος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μίνι-σύρραξη μεταξύ των παικτών και τον Σιδηρόπουλο να δείχνει κίτρινη και στους δύο.

Ο Παναθηναϊκός είχε... το πάνω χέρι και στην επανάληψη, η οποία άρχισε με τον Καρέλη αντί του Κλωναρίδη. Το "τριφύλλι" απείλησε στο 47' με τον Πράνιτς, έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καρέλη στο 51' και ήταν η ομάδα που έψαχνε το γκολ, αλλά προσέχοντας να μην αφήσει χώρους στους φιλοξενούμενους.

Οι Κρητικοί διατήρησαν τον αμυντικό προσανατολισμό τους, μιας και το 1-0 δεν τους απέκλειε, ενώ ο Σα Πίντο προσπάθησε να δώσει πιο επιθετικό τόνο με την είσοδο του Κουτσιανικούλη αντί του Ντουντού. Σε μία φάση ο ΟΦΗ έφτασε απειλητικά στην περιοχή του Παναθηναϊκού με τον Παπάζογλου στο 65', αλλά ο Σίλντενφελντ τον πρόλαβε.

Ο Αναστασίου έβαλε τον Λαγό αντί του Πέτριτς για να «προσέξει» τον άξονα, η ώρα περνούσε, οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι μπροστά αν και ο ΟΦΗ δεν ένιωθε ιδιαίτερη πίεση. Στο τελευταίο 10λεπτο ο Παναθηναϊκός ζήτησε πιο «έντονα» το γκολ, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεργκ στο 81', δοκάρι με τον Λαγό στο 88' και νέα ευκαιρία με τον Ελληνα μέσο στο 90'+1', αλλά το 1-0 δεν άλλαξε, καθώς και ο ΟΦΗ αστόχησε με τον Ζε Εντουάρντο στο 88'.

Το πρώτο 15λεπτο της παράτασης είχε έντονες συγκινήσεις. Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε σκορ πρόκρισης με κεφαλιά του Μπεργκ στο 96' (2-0), ο ΟΦΗ "άγγιξε" το γκολ με τον Ροβίθη (102') όπως και οι γηπεδούχοι με τον Καρέλη (102') για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο της έξτρα περιόδου με το δοκάρι των Κρητικών σε κεφαλιά του Νούνιες στο 105'+1' (είχε μπει λίγο πριν στη θέση του τραυματία Μπούρμπου).

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, ο ΟΦΗ προσπάθησε να πιέσει, βγήκε περισσότερο μπροστά σε σχέση με τα προηγούμενα λεπτά, αλλά ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε αποτελεσματικά, ουσιαστικά ουδέποτε απειλήθηκε ιδιαίτερα. Αντίθετα, αυτός ήταν που έφτασε στο γκολ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ στο 115' (ανατροπή του Καρέλη από τον Ζόρο), ενώ είχε και άλλη ευκαιρία με τον Μέντες στο 118'.

ΣΚΟΡΕΡ: 20' Αμπέιντ, 96', 115' πεν. Μπεργκ

ΔΟΚΑΡΙΑ: 88' Λαγός - 105'+1' Νούνιες

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Πράνιτς (105'+2' Δώνης), Ζέκα, Κλωναρίδης (46' Καρέλης), Αμπέιντ, Πέτριτς (69' Λαγός), Μπεργκ

ΟΦΗ: Φερνάντες, Μπούρμπος (101' Νούνιες), Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Μακρής, Καλαϊτζιτς, Ντουντού (54' Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης (76' Ροβίθης), Παπάζογλου

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)