Το «καμάρι» του Φαναρίου στέλνει Ευρώπη τον ΠΑΣ Γιάννινα...

0

Το «καμάρι» του Φαναρίου στέλνει Ευρώπη τον ΠΑΣ Γιάννινα...

Τρίτη, 09 Απρίλιος 2013 13:36
Εκτύπωση
Ένας Πρεβεζάνος, με καταγωγή από το χωριό Βουβοπόταμος της περιοχής του Φαναρίου, ο Φώτης Γεωργίου, ήταν ο ποδοσφαιριστής που με δικό του γκολ «σφράγισε» τη νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα, με σκορ 2-0 επί της ΑΕΚ και έχει σχεδόν χαρίσει στην ομάδα της Ηπείρου το «εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
«Από τις... όχθες του Αχέροντα, στη Super League με τον ΠΑΣ Γιάννινα.
Ο Νομός Πρέβεζας και η περιοχή του Φαναρίου, έχει τον δικό της εκπρόσωπο στη Super League. Και εκπρόσωπο για τον οποίο καμαρώνει! Το... story του Φώτη Γεωργίου, φανερώνει άνθρωπο που στη ζωή του έχει προσπαθήσει πολύ, έχει δείξει μεγάλη υπομονή για να έρθει η στιγμή της δικαίωσης.
Από τις... όχθες του Αχέροντα (όπως τραγουδά ο Σωκράτης Μάλαμας) και τον Βουβοπόταμο, στην ποδοσφαιρική σχολή της Παιανίας και του Παναθηναϊκού και έπειτα από μια ποδοσφαιρική «Οδύσσεια», η «Ιθάκη» του ήταν τα Ιωάννινα και ο θρυλικός ΠΑΣ. Κοντά στην «γειτονιά» μας. Στον «'Αγιαξ της Ηπείρου» ο Φώτης Γεωργίου έχει καθιερωθεί στη βασική ενδεκάδα, ενώ παράλληλα έχει γίνει και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Όχι μόνο επειδή είναι Ηπειρώτης γέννημα-θρέμμα. Επειδή δίνει το 100% και... πονάει τη φανέλα με το ταύρο στο στήθος.
Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο 27χρονος ποδοσφαιριστής τα έκανε στον Βουβοπόταμο, όπου πήγε σχολείο, το οποίο συνέχισε και στο Καναλάκι. Η Μικτή Πρέβεζας-Λευκάδας ήταν το «διαβατήριό» του για τα ποδοσφαιρικά «σαλόνια». Οι σκάουτερ του Παναθηναϊκού ήταν αποφασισμένοι: «Αυτόν θέλουμε».
Στην Παιανία συνάντησε τον Τότη Φυλακούρη, τον Τάσο Σιούλα, τον Γιάννη Χριστόπουλο, σημερινό προπονητή του στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο στη διαδρομή ακαδημία-πρωτη ομάδα, είναι ιδιαίτερο... μαγαζί και για τον νεαρό τότε Γεωργίου ακολούθησε η Μαρκό, η Καλλιθέα, η Λαμία, ο Ιωνικός, ο Διαγόρας Ρόδου.
Και μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η «Ιθάκη» -που λέγαμε- και η καθιέρωση στη Super League, για έναν ποδοσφαιριστή που βάσει προσόντων και δουλειάς το άξιζε. Η Εγνατία Οδός αποτελεί τη μεγαλύτερη ευκολία για τον Γεωργίου, ώστε να έρχεται συχνά στο Βουβοπόταμο και να βλέπει τον πατέρα του Στράτο (διατηρεί ταβέρνα στο χωριό του Νομού Πρέβεζας) και την μητέρα του Λαμπρινή. Οι συγγενείς του εξάλλου σπάνια λείπουν και από την εξέδρα των «Ζωσιμάδων» για να τον παρακολουθήσουν εν... δράσει».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)