Ο Μπουζάκα στον τελικό κυπέλλου Κύπρου

0
Ο Ελβετός διεθνής διαιτητής Μάσιμο Μπουζάκα θα διευθύνει τον τελικό Κυπέλλου Κόκα-Κόλα μεταξύ του Απόλλωνα και της Ομόνοιας.



Ο 42χρόνος διαιτητής (γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1969 στην Μπελλινζόνα της Ελβετίας) ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 και από την περίοδο 1996 συμπεριλήφθηκε τον κατάλογο διαιτητών της Ελβετικής Super League.

Από το 1999 συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο της ΦΙΦΑ και ανήκει στην κατηγορία ελίτ με διαιτησίες σε κορυφαίες διοργανώσεις καθώς και σε τελικούς κορυφαίων διοργανώσεων ΟΥΕΦΑ.

Την αγωνιστική περίοδο 2006/2007 διαιτήτευσε τον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ μεταξύ της Εσπανιόλ και της Σεβίλλης ( μετά το ισόπαλο 2-2 κατέκτησε το τρόπαιο στη διαδικασία των  πέναλτι) στο Χάμπτεν Παρκ της Γλασκώβης.

Επίσης την περίοδο 2008/2009 διαιτήτευσε στο Ολύμπικο της Ρώμης τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Μάντστεστερ Γιουνάϊτεντ.

Τον περασμένο Αύγουστο διαιτήτευσε τον αγώνα Super Cup της ΟΥΕΦΑ μεταξύ των ομάδων της Ίντερ Μιλάνου και της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Μάσιμο Μπουζάκα διαιτήτευσε σε αγώνες της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006 στη Γερμανία και το 2010 στην Αφρική και στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2008.

Φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ
Στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ σφύριξε στους ακόλουθους αγώνες:

play-offs
Δυναμό Κιέβου-Άγιαξ

Φάση ομίλων
Βέρντερ Βρέμης-Τότεναμ
Σαχτάρ-Άρσεναλ
Ρέϊντζερς- Μάντστεστερ Γιουνάϊτεντ
Μπαρτσελόνα-Άρσεναλ

Συνολικά ο Ελβετός διαιτητής έχει διευθύνει 111 διεθνείς αγώνες σε επίπεδο εθνικών ομάδων και σε συλλογικό επίπεδο.

ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ
Βοηθοί του Μάσιμο Μπουζάκα στον τελικό Κυπέλλου Κόκα-Κόλα 2010/2011 θα είναι οι συμπατριώτες του Matthias Arnet και Manuel Navarro, με τέταρτο διαιτητή τον Jérôme Laperrière.

Ο 42χρόνος (2 Ιουνίου 1968) Matthias Arnet ξεκίνησε την καριέρα του το 1990 και είναι διεθνής από το 2000.

Ο  38χρόνος (γεννημένος το 1973) Manuel Navarro βρίσκεται στον κατάλογο των διεθνών ΦΙΦΑ από το 2006.

Η ΚΟΠ εκφράζει  ευχαριστίες προς την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ελβετίας για την ανταπόκριση της στο αίτημα της Ομοσπονδίας μας για να σφυρίξουν στον τελικό διαιτητές της.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)